donderdag 8 maart 2012

Einde Natuurkunstroute Schoonoord

De nieuwe zevende Natuurkunstroute ‘BuitenAards’ in de bossen van Schoonoord gaat dit jaar niet door. De organisatie, Stichting Natuurkunst Drenthe, krijgt de financiering helaas niet rond.
De Provincie Drenthe heeft aangegeven dit jaar geen geld beschikbaar te stellen voor de nieuwe route ‘BuitenAards’. Andere subsidieverstrekkers en sponsoren hadden al wel hun medewerking toegezegd. Hierdoor is een derde deel  van het benodigde geld niet afgedekt. Dit financiĆ«le risico wil de organisatie en het bestuur van Natuurkunst Drenthe niet lopen. En heeft dan ook het besluit genomen de route niet te realiseren.

Ruim 120 kunstenaars met evenzoveel prachtige projectvoorstellen, hebben de moeite genomen zich in te schrijven voor ‘BuitenAards’. Tien daarvan zouden in juni de kunstwerken realiseren, waarna zeven maanden lang de Kunst- en natuurroute te bezichtigen zou zijn. Ook de kunstenaars heeft de organisatie moeten teleurstellen.

Voorzitter en organisator Dick Lubbersen: ‘Het is helaas niet anders, tijden veranderen en ook wij zullen op zoek gaan naar nieuwe wegen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we hebben zeven prachtige edities gehad!’.


 
Foto kunstwerk afgelopen editie ‘GrensLand’: Luctor et Emergo – Meg Mercx en Rob Verwer (Foto: Roel Loots)

woensdag 7 maart 2012

Concert Trust - Galerie Opera VII - Kunstkwartier Waanderveld

Zondag 1 april vindt er weer een concert plaats in Galerie OPERA VII, Waanderweg 134, 7812 HZ Emmen, 15.00 u. - 17.30 u.
De band 'TRUST' komt een mooi luisterconcert verzorgen in het kader van de activiteiten van het Kunstkwartier Waanderveld. Meer informatie over de band vindt u op www.trust-music.nl.

In de pauze kunt u genieten van het nieuwe tentoongestelde werk onder begeleiding van een hapje en een drankje. Als tegemoetkoming in de onkosten vragen wij 5,- euro entree.

Reserveringen: info@operavii.nl
Met vermelding van namen en aantal personen.
U ontvangt daarna een bevestiging van de reservering.