zondag 17 juni 2012

365 dagen schrijven over Ellen's in Nederland!

Hoe kom je er op? 365 dagen, jawel, een heel jaar lang schrijven over Ellen's. Elke dag opnieuw. 365 naamgenoten die iets te vertellen hebben ...
In aflevering 142 staat Ellen Kroeze centraal.
http://ellenbarendregt.wordpress.com/2012/05/26/dag-142-ellen-kroeze-www-helderrood-nl/

Mijn naam is Ellen Barendregt-van Breukelen. In 2012 ga ik met mezelf een uitdaging aan, een 365-dagen-project. Een 365-dagen-project is een opdracht die je aan jezelf geeft, waarbij je iedere dag iets doet met eenzelfde thema. Omdat ik bezig ben met het schrijven van mijn eerste boek, wil ik met dit 365-dagenproject meer schrijfervaring opdoen en discipline krijgen om iedere dag te schrijven. Verder ben ik benieuwd wat het mij oplevert aan inspiratie, energie en creativiteit.
Ik wil voor mijn 365-dagen blog een onderwerp kiezen wat dicht bij me staat, zodat ik er iedere dag met plezier over kan schrijven. Ik wil dat mijn lezers nieuwsgierig worden, en iedere dag willen kijken wat ik er op gezet heb.

Voor dit 365-dagen-project ga ik op zoek naar mijn naamgenoten. Dichter bij mezelf kan het niet zijn! Iedere dag zal ik een Ellen voorstellen. Ik ben benieuwd naar wat deze Ellen doet, en of ik daar raakvlakken mee heb.
Het hele idee is natuurlijk niet echt het vinden van al deze Ellens. Het idee is om mezelf ‘uit te rekken’ in mijn creativiteit, om mezelf als eigen persoon te kunnen neerzetten, discipline te krijgen om iedere dag te schrijven, bij mijn onderwerp te blijven en te zien wat dat met mij doet. Ik wil met deze blog een manier vinden om op een bij mij passende manier iets te kunnen afmaken.





Kunstschule Lingen proeft aan natuurkunst in workshop

Duitse kunstcollega's kwamen gisteren (zaterdag 16 juni 2012) natuurkunst proeven bij Atelier Helderrood in Emmen en in de bossen van Schoonoord. 's Morgens bijgepraat met een presentatie over natuurkunst en landart, daarna een heerlijke lunch en op naar het bos.
In het bos een aantal nog bestaande kunstwerken van Natuurkunst Drenthe bekeken in een wandeling en vervolgens zelf aan het werk.
http://www.natuurkunstdrenthe.nl/
http://kunstschulelingen.de/





Opening ZomerExpo 2012 Liefde - is een klein feestje

Vrijdag, eind van de middag sta je dan in Den Haag. Om precies te zijn in het Gemeentemuseum GEM. Daar wordt op dat moment de ZomerExpo 2012 - Liefde geopend. (Bijna) alle uitgekozen kunstenaars zijn aanwezig en terecht 'apetrots' dat hun werk er tussen hangt of staat.
Uit een selectie van bijna 3000 inzendingen hangt en staat hier de definitieve landelijke selectie van 250 kunstwerken. De presentatie is in meerdere zalen te bezichtigen.
Met daartussen het schilderij 'Pootje baden 2' van Ellen Kroeze.
De expositie is te bezichtigen tot 19 augustus 2012.
http://www.zomerexpo.nl/
http://www.gemeentemuseum.nl








vrijdag 8 juni 2012

Laatste plaatsen voor zondagmiddagconcert Six-6 - Kunstkwartier Waanderveld

Beste kunst- en muziekliefhebbers,
Er zijn nog enkele plaatsen voor het concert van a.s. zondag!
Een akoestisch concert van SIX-6


Zondag 17 Juni 15.OO – 17.30 uur
Galerie OPERA VII
Waanderweg 134 – EMMEN
Kunstkwartier Waanderveld
Bijdrage: 5,- Incl. pauzedrankje.
RESERVEREN: info@operavii.nl
Wie kent het niet?
Je zit in de auto of in een kroeg en hoort een nummer, waarbij allerlei herinneringen terugkomen.
De eerste verliefdheid, dat speciale nummer op je examenfeest, dat lied op die romantische vakantie in Griekenland …!
Veel van dat soort nummers en herinneringen komen terug bij het optreden van
SIX-6
Joni Mitchel, Fleetwood Mac, James Taylor, America om maar eens een paar namen te noemen hebben daardoor een link met de groep.
Hoe en waarom, dat moet iedereen zelf ervaren.