vrijdag 28 december 2012

Food for thought - nieuwe kunstinstallatie van Dick Lubbersen

Zeven stoelen, zeven vethuisjes (of voederhuisjes) en teksten over huis, thuis etc. Installatie is straks te zien tijdens Werkplaats Emmen in CBK Emmen.

Food for thougt – ‘stof tot nadenken’. Het is de tijd waarin we leven. Niets is zeker, alles kan morgen anders zijn. Het huis als houvast is ook niet meer een zekerheid. Huizenprijzen dalen, de huizenmarkt staat stil. Toch is thuis de basis, de plek waar je wilt zijn, waar je je prettig en geborgen voelt. Een plek die je veel waard is, die je wilt delen met je liefde, je gezin, je familie en je vrienden.



Nieuw schilderij van Dick Lubbersen: Blah blah conversations

Nieuwste mixed media op metaal schilderij van Dick Lubbersen: Blah blah conversations - uit de serie Family Matters.

Voor op de KunstKrant - 'Jurken vol verhalen' van Ellen Kroeze

De voorkant van het januari/februari nummer van de KunstKrant wordt gesierd met het schilderij 'Jurken vol verhalen' van Ellen Kroeze. Prachtig. Binnenin de Kunstkrant is er aandacht voor 40 jaar CBKEmmen en de tentoonstelling Werkplaats Emmen - met 34 kunstenaars uit Emmen, waaronder Ellen Kroeze en Dick Lubbersen.



donderdag 13 december 2012

Kunstrecensie over Ellen Kroeze in De Roskam Twente

Afgelopen week verscheen er een kunstrecensie in Onafhankelijk weekblad De Roskam over o.a. de schilderijen van Ellen Kroeze en Tamme de Boer. Het weekblad verschijnt in heel Twente en het onderdeel Kunst is gewijd aan de Najaarsexpositie bij Galerie Tolg'Art in Wierden.


Een aantal highlights uit het artikel, geschreven door Jet van der Sluis:

'De schilderijen van Kroeze zijn groot en trefzeker geschilderd opbasis van acryl en olieverf, waarin vaak nog tekensporen te zien zijn. Haar landschappen en voorstellingen maken onmiddelijk nieuwsgierig naar het verhaal dat je erachter vermoedt. Wat doen die twee gestapelde stoeltjes en grote kapspiegel in de buurt van dat vennetje waarin de lucht zo schitterend wordt weerspeigeld?'

'Lege stoeltjes, verweesde laarzen en luchtige jurkjes die letterlijk langs de hemel zweven, zijn thema's die steeds terugkeren in deze monumentale doeken. Kroeze beheerst de wetten van eht perspectief, maar schakelt soms binnen de voorstelling over op een vorm van platheid, zoals je die bij Bonnard en Matisse aantreft.'

'Opvallend is de afwezigheid van mensen in deze min of meer surrealistische voorstellingen, die ook daardoor een beeld van bitterzoete eenzaamheid oproepen.'

maandag 3 december 2012

Caught in a frame - Klaas van der Schuur

Waartoe een workshop landart al niet kan leiden ... oud-workshop deelnemer Klaas van der Schuur heeft ruim twee jaar terug een workshop landart/natuurkunst gevolgd bij Atelier|Helderrood in de bossen van Schoonoord.
Een heerlijke creatieve en kunstzinnige dag met de middelen uit de natuur centraal. Klaas ontwikkelde toen het concept vierkante meter en maakte daar zijn eerste 'eendagsvliegen' mee. Nu bijna drie jaar later heeft hij die vierkante meter weer opgepakt ... met mooie resultaten in verrassende fotografie: 'Caught in a frame'.







zondag 2 december 2012

Nieuwe website Natuurkunst Drenthe in wording

Het zal nog wel even duren voordat de nieuwe website van Natuurkunst Drenthe de lucht in gaat, maar hierbij een preview. Het ziet er namelijk zo goed uit, zo fris, zo Natuurkunst Drenthe dat ik alvast het concept wil delen!