zaterdag 24 augustus 2013

Nieuwe portretten door Ellen: Raymond en Katinka

De nieuwste twee portretten geschilderd door Ellen Kroeze: Raymond en Katinka, broer en zus.





Start-up creatieve workshop voor DC Start

Vrijdagmorgen in alle vroegte richting Gevangenismuseum Veenhuizen ... Drenthe College organiseerde daar een bijeenkomst voor de vernieuwde sector DC Start. Ellen Kroeze van Atelier|Helderrood bood bij binnenkomst de medewerkers gelijk een creatieve uitdaging om het megagrote 'Tableau Gigant' van tekst en beeld te voorzien. Het tableau was de uitnodigingskaart in het groot.
Verschillende DC-medewerkers lieten zicht inspireren en brachten met spuitbus, tekstmarkers en sjablonen toevoegingen aan op de achtergrond. De achtentachtig schilderdoekjes met opdruk en graffiti tekeningen en teksten werden aan het eind van de bijeenkomst per doekje meegegeven aan de medewerkers. Een positieve herinnering voor op de werkplek.








vrijdag 9 augustus 2013

Linescape - Point of view

Ook gemaakt in Auverne Frankrijk:
Linescape - Point of view

Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Je blik op iets richten - jouw Point of view. Het project met rood touw is in een bomengroep gerealiseerd. Op verschillende hoogte zijn de bomen omcirkeld met rood touw. Pas op één punt (Point of view) kun je de rode lijn herkennen tussen de bomen.
Meer beelden op de landart pagina van Helderrood.

 
Linescape - Point of view

 
Linescape - Point of view

Natuurkunst Eendagsvliegen gemaakt in de Franse Auverne 2

Afgelopen zomer heeft Dick Lubbersen een zevental kleine en grotere natuurkunstprojecten uitgevoerd in de Franse Auverne. Hieronder een overzicht van twee linescapes met oude houten stammen. 'Linescapes' in strakke lijn.
Meer foto's op de website van Helderrood - onder Landart eendagsvliegen.

 
Linescape in Brown

 
Linescape in Red

Natuurkunst Eendagsvliegen gemaakt in de Franse Auverne

Afgelopen zomer heeft Dick Lubbersen een zevental kleine en grotere natuurkunstprojecten uitgevoerd in de Franse Auverne. Hieronder een overzicht van de verschillende mosprojecten. 'Linescapes' in lijn, cirkels en meanders.
Meer foto's op de website van Helderrood - onder Landart eendagsvliegen.

 
Linescape - Oneliner

 
Linescape - Meander

 
Linescape - Two lines

 
Linescape - Circles