zondag 30 maart 2014

En de bouwer bouwt voort - GreenArtSpot Dalen

De maand maart zit er bijna op. Het bouwschema van GreenArtSpot Dalen omvat de maanden maart en april, dat betekent dat 'we' op de helft zitten. Bouwer Jan Kroes uit Zweeloo zit op schema. Op dit moment wordt er gemetseld en is de staalconstructie ook in wording bij de constructiewerkplaats. Kortom: het komt goed!

 
 
 
 
 
 

donderdag 27 maart 2014

We'll meat again

Vera Lynn - We'll Meet Again

We'll meet again
We'll meet again,
Don't know where,
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day
Keep smiling through,
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away
 
We'll meet again | We'll meat again
 
 

Family Matters - Hey Brother, Hey Sister

Hey Brother, Hey Sister - veel gehoord nummer van Avicii, je kon er niet om heen. Inspiratie om een schilderij over te maken, over de familieband van broer en zus. Die er voor altijd is.

WK Voetbal - en een beetje kunst

Ik stel me wel vaker de vraag: Waarom zat ik vroeger gekluisterd aan de buis bij Studio Sport, de Europa Cup en het WK Voetbal? En waarom gaat het nu bijna allemaal langs me heen?
Ik heb er geen duidelijk antwoord op. Toch inspireert de oude glorie mij wel. En dan vooral de WK's van '74 en '78. Wat een mooie tijd.
Onze jongens!

donderdag 20 maart 2014

Kunstroute Emmen - 12 en 13 april



Route langs ateliers en exposities in de gemeente Emmen

Wij nodigen u van harte uit! Wij zien u graag in ons atelier op zaterdag- of zondagmiddag.

Op zaterdag 12 en zondag 13 april is het publiek tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom bij kunstenaars en exposities op 18 verschillende locaties in de gemeente Emmen.
Het CBK Emmen organiseert de Kunstroute Emmen dit jaar voor de vijfde keer.
Ook Atelier|Helderrood doet dit jaar opnieuw mee. Ellen kroeze en Dick Lubbersen tonen recent werk in hun eigen atelier. Zondagmiddag is er live pianomuziek door Daan Jansen.

Kunstkwartier Waanderveld:
Waanderweg, Emmen
kunstkwartierwaanderveld.nl

Atelier Abel – Waanderweg 144
Atelier voor beelden en letters
> Expositie project De Omweg

Atelier Helderrood – Waanderweg 142
Ellen Kroeze en Dick Lubbersen, beeldende kunst
> Op zondagmiddag pianomuziek door Daan Jansen

Opera VII – Waanderweg 134
Maarten van Leuken, beeldende kunst

Routefolder
Bij veel van de deelnemers zijn tijdens het Kunstroute-weekend extra activiteiten georganiseerd zoals gratis workshops of muziek. De deelnemende ateliers en expositieruimtes zijn verspreid over de gemeente Emmen.

donderdag 13 maart 2014

zaterdag 8 maart 2014

Grondwerk en fundering op locatie GreenArtSpot Dalen

Op locatie, aan de Drift, nabij Dalen zijn de eerste sporen zichtbaar voor het landart kunstwerk Driftplein van Kunstenaarsgroep Observatorium uit Rotterdam. De driehoeksvormen zijn uitgegraven en daarin de bekisting uitgezet voor de fundering. De basis is er. Stichting Natuurkunst Drenthe is trots!

 
 
 
 

Eikenhout constructie GreenArtSpot Dalen

Er wordt hard gewerkt aan de eikenhout constructie voor de GreenArtSpot Driftplein in Dalen. Jan Kroes uit Zweeloo zet het geheel op ambachtelijke wijze in elkaar. Als ware het een oud Drentse boerderij. wat een vakwerk!

 
 
 
 
 
 

zondag 2 maart 2014

Stem nu op Natuurkunst Drenthe


Natuurkunst Drenthe maakt kans op extra gelden van Rabobank Emmen-Coevorden

Rabobank Emmen-Coevorden stelt jaarlijks een deel van haar nettowinst ter beschikking aan het Rabobank Stimuleringsfonds – hieruit kunnen verenigingen en stichtingen gelden aanvragen. Voor het GreenArtSpot project in Dalen heeft Natuurkunst Drenthe 1000 euro ontvangen in 2013.

Dit jaar heeft de Rabobank een extra bedrag van €10.000,- beschikbaar gesteld. Uit alle verenigingen en stichtingen die in het afgelopen jaar een bijdrage hebben ontvangen heeft onze klankbordgroep een selectie gemaakt.
Natuurkunst Drenthe dingt mee in de categorie Cultuur!
Meer weten over Natuurkunst Drenthe? Kijk op de website.

De Rabobank (internet)klanten kunnen door een online stemming aangeven welke vereniging of stichting zij een extra bedrag gunnen. Tussen nu en 31 maart 2014. Dus stem nu!

Klanten kunnen in 4 categorieën een stem uitbrengen (sport, zorg, cultuur en maatschappij), de drie meest gekozen verenigingen/stichtingen in een categorie ontvangen een mooie bijdrage.

Klik hier voor uw stem!