dinsdag 29 juli 2014

Nest - nieuwste eendagsvlieg van Dick Lubbersen

Gisteren in het zonnetje gewerkt aan een nieuwe eendagsvlieg. Eendagsvliegen zijn natuurkunst projecten die je in één dag kunt maken. Het begint vaak met een idee of met geschikt materiaal dat je tegenkomt. In dit geval de bloemen van het boerenwormkruid - gele bloemen die bestaan uit allemaal kleine 'dotjes' ...
Daarnaast fijn riet waar ik een nestvorm van heb gemaakt op het water - een beschut plekje bij de Rietplassen in Emmen. Zie hier het resultaat.








maandag 28 juli 2014

Beeldentuin Anningahof bij Zwolle

Het stond al lange tijd op ons lijstje: Landgoed Anningahof bij Zwolle. Een mooie grote parkachtige beeldentuin aan de rand van Zwolle. Ruim bemeten en met gemaaide en ongemaaide graspartijen en een boomgaard is er veel afwisseling.
Maar het gaat uiteraard om de beelden. Ook hierin veel afwisseling, met mooi en minder mooi werk, ach ja dat zal dan toch wel weer de smaak zijn ... In ieder geval een aantal 'klassiekers' van Armando, Tom Claassen, Klaas Gubbels, Henk Visch, Cornelius Rogge en Marc de Roover. Alleen daarom al is het de moeite waard. Gelukkig ook een paar aangename verrassingen als de boom met een weefsel van mooie patronen van Tanja Smeets (Mimicry) - mooi project voor Natuurkunst Drenthe ... en de tafel van Femke van Wijk.


Marc de Roover - Kringloop


Henk Visch - Women with child


Klaas Gubbels - Op hoge hakken


Tom Claassen - Hangende mannen


Tanja Smeets - Mimicry




dinsdag 22 juli 2014

Linescape - Two of a kind

Een eendagsvlieg gemaakt in een oude houtwal van Waanderveld in Emmen. Een oude eik omcirkeld met hortensia bloemen. De natuur als atelier ...
Gemaakt door Dick Lubbersen - Atelier|Helderrood.