woensdag 28 januari 2015

Grafisch ontwerp voor glazen unit

Vandaag is de glazen unit binnen Drenthe College Assen (Cicero) volledig nieuw beplakt. Deze ovale unit staat in de centrale hal van het grote schoolgebouw en wordt gebruikt door studenten van een leerbedrijf. Al jaren zat er een gesponsorde bestickering op, die niet meer bij de invulling paste.
Het nieuwe ontwerp dat Dick Lubbersen hiervoor gemaakt heeft (grafisch uitgewerkt door de repro van Drenthe College) is gebaseerd op een abstracte weergave van het landschap van Drenthe en het kleurenpalet (van de huisstijl) van DC.
De eerste reacties zijn positief. Maar beoordeel zelf.





En zoals het tijdelijk was - transparant ...


En met de gesponsorde bestickering - vooraf.





zaterdag 17 januari 2015

Prachtige opening De rode draad

Gistermiddag een prachtige opening gehad van de cursistenexposite De rode draad in Assen. In het gebouw van K&C (Kunst en Cultuur) hangen maar liefst 35 kunstwerken gemaakt door cursisten van Ellen Kroeze - Atelier|Helderrood. Met toespraken en muziek werd het geheel een prachtig feestje.
Thuis ook nog nagenieten van het boekwerkje dat hoort bij de expositie. Daarin ook alle 35 kunstwerken, de 35 makers (de cursisten) en de verhaaltjes erbij. Een prachtig document.




Kunstwerk van de week

Kunstwerk van de week
Linescape - omarmd


donderdag 8 januari 2015

Kunstwerk van de week

Kunstwerk van de week
Omgekeerde wereld - Dick Lubbersen


Workshop Mixed Media

Dagworkshop - Zaterdag 21 maart 2015
10.00 - 16.00 uur (inclusief koffie/thee, iets lekkers en lunch)
Maximaal 12 deelnemers
Inclusief materialen en twee schildersdoekjes (20 x 20 cm of 30 x 30 cm – 3D)
Prijs: € 65,- p.p.



Mixed media is een nieuwe trend binnen het schilderen. Door gebruik te maken van verschillende technieken en te experimenteren met diverse materialen ontdek je nieuwe mogelijkheden. Door collagetechniek te combineren met verf en ruimtelijke materialen zullen de effecten je verrassen.

Tijdens de workshop Mixed media leer je alles over opbouw, compositie, gelaagdheid, materiaalkeuze (foto’s, knipsels, ruimtelijk materiaal, etc.) en technieken (schilderen, druktechnieken, collage, sjabloneren, etc.). 

Materialen als etiketten, bladzijden uit boeken, boutjes en moertjes, blik, touw en knopen lenen zich erg goed om toe te passen in je eigen Mixed media schilderij. Wij hebben verschillende materialen beschikbaar. Natuurlijk kun je ook eigen materiaal meenemen als foto’s, kopieën of iets uit tijdschriften. Daarmee geef je jouw schilderij een persoonlijke tint.

Aanmelden en informatie
Atelier|Helderrood
Bedrijvenpark Waanderveld |Waanderweg 142, 7812 HZ  Emmen
T 0591 634668 | M 06 30262348 (Dick) | M 06 13511793 (Ellen)
E info@helderrood.nl | I www.helderrood.nl