zaterdag 22 augustus 2015

Oriëntatiebezoek kunstenaar Rainer Gross bij Drentse Aa

Afgelopen twee dagen heeft beeldend kunstenaar Rainer Gross uit Brussel een bezoek gebracht aan de locatie Okkenveen/Belvedere Westerlanden aan de Drentse Aa. Op uitnodiging van Natuurkunst Drenthe is Rainer Gross zich aan het oriënteren of een kunstwerk van zijn hand mogelijk is op deze locatie bij het fietspad tussen Midlaren en De Punt.
Voorafgaand aan het bekijken van de locatie is donderdag ook gesproken met de organisatie van de Drentse Biënnale - IntoNature #, Monica Boekholt van CBK Drenthe is curator van de kunstprojecten langs de Drentse Aa. Op vrijdagmorgen zijn met twee medewerkers van Staatsbosbeheer (Wolter Winter en Jorie ...) de technische mogelijkheden op de locatie besproken en bekeken. De solitair staande els, vanaf de fietsbrug goed te zien lijkt de meest geschikte plek. Direct grenzend aan de beek Drentse Aa.
Allemaal zeer positieve reacties! Zowel van de organisatie als van kunstenaar Rainer Gross. Rainer is nu gevraagd een concept voorstel te maken ...






zondag 16 augustus 2015

Natuurkunst Drenthe gaat nieuwe GreenArtSpot realiseren

Eerste voorbereidingen Drentse Biënnale 2016 - IntoNature #1
Natuurkunst Drenthe gaat nieuwe GreenArtSpot realiseren

Met Natuurkunst Drenthe zijn we gestart met het voorbereiden van een nieuwe GreenArtSpot in Drenthe. Na ‘Driftplein’ van kunstenaarsgroep Observatorium in Dalen wordt dit de tweede. Volgend jaar staat er een grootse beeldende kunstmanifestatie in Drenthe gepland. Meerdere organisaties uit Drenthe (o.a. Drents Museum, CBK Drenthe, De Buitenplaats, KIK) werken hierin samen om er iets bijzonders van te maken onder de titel ‘IntoNature #1’.

In het buitengebied van de Drentse Aa krijgt Natuurkunst Drenthe de kans om één van de tien buitenkunst projecten te realiseren. Daar maken we graag gebruik van. Een prachtige locatie aan de meanderende Drentse Aa en een zogenaamde belvedère bieden uitdaging voldoende voor de door ons geselecteerde Belgisch-Duitse kunstenaar Rainer Gross.




maandag 10 augustus 2015

Twee nieuwe mixed media schilderijen

De laatste twee van deze zomer? Ik heb in ieder geval heerlijk kunnen werken in deze periode in ons atelier. Mixed media schilderijen en de natuurkunst Eendagsvliegen passen op dit moment het best bij mij en bij mijn manier van werken ...


Make the days count


Road to nowhere


woensdag 5 augustus 2015

Green dots in red

En nog een variatie met de lijsterbes bessen. Met het groen van gras levert het een mooi kleurcontrast op. En grote en kleine 'dots' doen de rest.







maandag 3 augustus 2015

Linescape - Broken line

Je ziet ze weer volop: lijsterbes bessen. Overal rode bessen in de houtwallen van het Drentse land. En ik kan het niet laten om er iets kunstzinnigs mee te doen. In combinatie met een paar grote doorleefde vierkante houtblokken levert het een leuke natuurkunst 'eendagsvlieg' op.