vrijdag 26 februari 2016

Project organisatie voor Natuurkunst Drenthe en IntoNature Art Expedition

Voor Natuurkunst Drenthe coördineer ik (Dick Lubbersen) komend voorjaar de realisatie van het kunstproject Himmel über Drenthe van kunstenaar Rainer Gross uit Brussel. Tijdens IntoNature Art Expedition is zijn project één van de tien buitenkunstprojecten. Te zien tussen 1 juli en 17 september komende zomer! Het komt aan de Drentse Aa te staan, midden in de velden. Vorige week nog een aantal 'natte' foto's gemaakt van de locatie ... bij de bomengroep komt het kunstwerk.



Het werk van Rainer Gross kenmerkt zich door de golvende lijnen van zwarte 'latten', die door de bomen en lucht zweven. In contrast daarmee past hij geometrische rode constructies toe. Ee sterke verbinding tussen natuur en cultuur. De golvende lijnen sluiten nauw aan bij de meanderende Drentse Aa. Op de foto's twee verschillende projecten in Italië en Frankrijk.



Vier Fiets Beeldenroutes ontwikkelen voor Noord Drenthe

We zijn super blij met een grote opdracht! Voor de Provincie Drenthe mogen we 4 fietsbeeldenroutes ontwikkelen voor noord en midden Drenthe. We zijn begonnen met het inventariseren van alle beelden in dat gebied. Uiteindelijk voegen we deze routes samen in een mooi en handzaam boekwerkje, met wat wetenswaardigheden in de zijlijn. De routes worden verbonden aan de officiële Knooppunten in de provincie.

Werkplaats Emmen 2016 - 40 kunstenaars uit Emmen in de Fabriek

Voor de zesde maal organiseert CBK Emmen in de Fabriek de grote driejaarlijkse presentatie van recent werk van de professionele kunstenaars uit de gemeente Emmen. Veertig kunstenaars laten hun nieuwste werk zien, waaronder Ellen Kroeze en Dick Lubbersen.
Van vrijdag 22 januari tot en met zondag 10 april 2016.