zaterdag 26 maart 2016

Expositie cursisten Atelier|Helderrood in woonzorgcentrum De Horst

In twee periodes laten cursisten van Atelier|Helderrood schilderijen zien van uiteenlopende thema’s. De eerste periode van 6 weken start op donderdag 31 maart en de tweede periode is van 17 mei tot 30 juni.




Elk seizoen wordt er tijdens de lessen onder leiding van beeldend kunstenaar Ellen Kroeze in Atelier| Helderrood gewerkt aan een bepaald thema. De afgelopen tijd zijn de cursisten onder andere bezig geweest met het levendige, kleurrijke en gezellige van de markt. Maar ook onderwerpen als transparantie en beweging zijn voorbij gekomen. Telkens probeert iedereen binnen het onderwerp weer te zoeken wat hem of haar daarin raakt. En dat levert keer op keer een grote variatie aan schilderijen op.

Vorig jaar hebben de cursisten op uitnodiging van Kunst en Cultuur Drenthe een hele bijzondere expositie kunnen maken. Om ‘eenheid in verscheidenheid’ te brengen in de tentoonstelling heeft  Ellen Kroeze toen gekozen voor het thema en tevens titel van de tentoonstelling ‘De rode draad’. Een expositie die liet zien wat je belangrijk vindt en er voor jou toe doet. ‘Wat gaat er in je om, wat vind je mooi, wat houd je bezig, waar geniet je van of wat vind je moeilijk’. Een aantal van die schilderijen is ook tijdens de expositie in de Horst te zien. In het boekje behorende bij deze tentoonstelling ‘De rode draad’ hebben zij zowel de schilderijen als de verhalen erachter opgenomen. Tijdens deze expositie ligt er een inkijkexemplaar van dit boekje voor geïnteresseerden.

Speciaal voor woonzorgcentrum De Horst is een prachtige collage samengesteld van een vijftig- tal kleine olieverf schilderijtjes met Engels drop en de Quality Street bonbons als onderwerp.

Het mooie van beeldende kunst maken is dat je als maker dingen kunt laten zien, verbeelden of uitdrukken wat je op een andere manier soms niet kunt of durft zeggen. Daarnaast kun je als toeschouwer kijken, genieten en je verwonderen over kunst. Beeldende kunst is mooi om te maken maar ook fantastisch om met elkaar te delen!

Bezoekers kunnen deze expositie tijdens openingsuren bekijken.

dinsdag 8 maart 2016

Zaterdag 12 maart Masterclass Sam Drukker in Atelier|Helderrood

Al jaren volgen Dick en ik het werk van Sam Drukker met enthousiasme en we zijn er trots op dat hij a.s. zaterdag een boeiende Masterclass gaat verzorgen in ons atelier. Het kan haast niet anders dan dat het een hele inspirerende dag gaat worden!
Sam Drukker noemt zichzelf een naturalist. Hij schildert wat hij ziet of gezien heeft. Hij is een schilder die verhalen vertelt. Vaak werkt hij met een model. Hij laat ze vrij bewegen totdat er een beeld ontstaat wat hem ontroert. Als z'on beeld ontstaat zit het verhaal er eigenlijk al in, terwijl hij het nog niet kan benoemen. Vaak roept een houding een attribuut op, waarmee het verhaal een lading krijgt. In 2011 werd Sam Drukker verkozen tot kunstenaar van het jaar.


Zelfportret Sam Drukker