donderdag 28 april 2016

Van concept naar schets naar werkelijkheid

Voor Drenthe College heb ik een concept ontwikkeld voor het DC ServiceStation in de binnenstad van Meppel. Een 'oud' winkelpand aan de Hoofdstraat krijgt een nieuwe functie voor Drenthe College. Een locatie met informatiebalie en werkplekken in DC look and feel.
Alles als 'pop up' met kleine ingrepen en vooral re-use en recycle van materialen.

Van basisconcepten naar fraaie Sketch-up presentaties (gemaakt door dochter Babet Lubbersen) en een definitieve uitwerking, met gebruikte houten pallets, zwarte kunststofpallets, oude rood geschilderde stoelen, vleeskratten en transparante golfplaten.

Afgelopen vrijdag is DC ServiceStation officieel geopend. We wensen alle studenten en docenten die daar gaan werken en leren veel succes!






dinsdag 26 april 2016

Ellen en Dick exposeren bij Kunst en Landschap in Lonneker

Kunst en landschap, 15 en 16 mei 2016 (Pinksteren)
Lonneker (bij Enschede) 11.00 - 17.00 uur

Dit kunstevenement is een tweedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gemeente Enschede) en is verbonden met het culturele hart van Enschede: de Roombeek. Onderweg kan men volop genieten van het fraaie Twentse coulissenlandschap, maar ook van verrassende kunstwerken, installaties en performances. www.kunstenlandschap.nl 

Ellen Kroeze exposeert een serie schilderijen in Kunstcentrum Mayart in het dorp Lonneker. Dick Lubbersen plaatst enkele objecten in het park en maakt ter plekke twee landschapskunst projecten.

De organisatie streeft er naar beeldend werk vanuit verschillende invalshoeken te tonen met de nadruk op kunst in het landschap, ook dit jaar weer met werk van veel verschillende kunstenaars. De route is elk jaar anders en kan te voet of per fiets worden afgelegd.




zondag 3 april 2016

Kunstroute Emmen 2016, Atelier Helderrood - Open atelier zaterdag 9 en zondag 10 april

Zaterdag en zondag 9 en 10 april (tussen 13.00 en 17.00 uur) nemen wij als Atelier|Helderrood deel aan de jaarlijkse Kunstroute Emmen. U bent van harte welkom. Een route langs ateliers, kunstprojecten en exposities op 18 locaties in de gemeente Emmen.
In ons atelier beeldende kunst van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen, maar ook werk van cursisten uit ons atelier. Een mooi overzicht van Engels drop en Quality street snoepjes geschilderd in olieverf door de cursisten.
Zondagmiddag speelt Jorrit de Boer live piano in ons atelier.