vrijdag 29 maart 2013

Penningmeester gezocht voor Natuurkunst Drenthe


Stichting Natuurkunst Drenthe (organisator van o.a. Natuurkunstroutes Schoonoord, Dorpsgezichten en GreenArtSpots) zoekt een nieuwe penningmeester voor haar bestuur. De huidige penningmeester wil graag zijn functie overdragen aan een enthousiaste en betrokken opvolger. Het betreft een vrijwillige en onbetaalde functie.

Wij vragen:
Penningmeester met financieel inzicht en ervaring in beheer en boekhouding. Daarnaast een actieve houding binnen het bestuur van Natuurkunst Drenthe en interesse in kunst en cultuur en natuur en platteland. Speciale aandacht voor: Werven van gelden (subsidies, fondsen en sponsoring).
Vergaderfrequentie: 1x per twee maanden. Bij voorkeur iemand uit Drenthe.

Wij bieden:
Een enthousiast  bestuur. Jaarlijks één of twee projecten op het gebied van kunst en natuur in de Provincie Drenthe. Mogelijkheden tot nieuwe initiatieven en projecten die passen binnen de visie van Natuurkunst Drenthe.

Meer informatie:
Via voorzitter Dick Lubbersen, info@helderrood.nl of bellen 06 30262348
Meer informatie over Natuurkunst Drenthe: www.natuurkunstdrenthe.nl

Bent u de aangewezen persoon of kent u iemand met interesse? Laat het ons weten!


woensdag 20 maart 2013

Pinterest mooie verzamelplaats voor Helderrood


Verzamelen van interessante dingen en afbeeldingen is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars, architecten, vormgevers en anderen. In plakboeken, schetsboeken, stapels boeken en nog veel meer.
In het digitale tijdperk wordt het ons wel erg makkelijk gemaakt met Pinterest. Pas op - het kan verslavend werken. We zijn nog geen jaar actief op Pinterest en er zijn al veel mooie verzamelingen opgebouwd. Kijk zelf maar eens en start zelf een digitale verzameling.
http://pinterest.com/helderrood/

OBS De Anbrenge maakt kleurrijk schilderij speellokaal

OBS De Anbrenge uit Erica heeft afgelopen week een teamworkshop schilderen in ons atelier gevolgd. Met als resultaat een kleurrijk schilderij voor in het speellokaal van de school. Onder begeleiding van Ellen Kroeze hebben de medewerkers van De Anbrenge kleurkeuzes gemaakt, figuren uitgezocht, compositie bepaald, geschilderd en van tekst voorzien.





Lezing bij CBK Emmen over werk van Roelof de Roo en Dick Lubbersen


Aanstaande zondag, 24 maart, is er een lezingochtend in CBK Emmen door kunstenaars Roelof de Roo en Dick Lubbersen. Beide exposeren tijdens Werkplaats Emmen in het CBK gebouw – De fabriek.

De kunstenaars vertellen over hun eigen werk dat te zien is op de expositie en over hun manier van werken en visie op hum beeldende kunst.

Lezing door Roelof de Roo en Dick Lubbersen
zondag 24 maart
11.30 - 12.30 uur
 
Ontvangst vanaf 11.15 uur
Toegang gratis
Aanmelden:
cbk@emmen.nl
 
Een voorproefje? Dit kan op de websites van de kunstenaars: