donderdag 27 november 2014

Atelier|Helderrood is vijftien jaar actief in Emmen - Eindejaarsexpositie!

Wij, Ellen Kroeze en Dick Lubbersen zijn dit jaar vijftien jaar werkzaam in Emmen (1999 - 2014). In de beginjaren hebben we vanuit huis gewerkt in de woonwijk Rietlanden. Na een aantal jaren is het atelier verhuisd naar de Woonboulevard van Emmen, boven de Interieurwinkel van Flier. Een ruim atelier met heel veel mogelijkheden. 

Zo’n zes jaar geleden hebben wij onze ‘droom’ gerealiseerd: een prachtige moderne wonen en werken combinatie op Bedrijvenpark Waanderveld in Emmen. Ons nieuwe huis en atelier past ons prima. Een royaal atelier waar we ons eigen creatieve proces en ontwikkeling alle ruimte kunnen geven. De passie voor kunst werkt als drijvende kracht. De schilderijen van Ellen zijn monumentaal en autobiografisch, vaak landschappen met stoelen, jurkjes of andere voorwerpen er in verwerkt, die verwijzen naar herinneringen. Op dit moment werkt Ellen aan een serie nieuwe schilderijen met het thema ‘Dichtbij’ die ze volgend najaar exposeert in het CBK Emmen (De Fabriek).
De kunstwerken van Dick verwijzen vaak naar het thema Uit en Thuis. In ruimtelijke beelden van pure materialen als beton en cortenstaal en kleine mixed media schilderijen. Daarnaast gebruikt hij ook de natuur als atelier, waar bomen, takken, bladeren, water en aarde dienen als materiaal voor een kunstproject.

Naast het eigen beeldend werk is het atelier ook uitgegroeid tot de ideale werkplaats voor cursussen, workshops, teambuildingsessies en bedrijfsuitjes. Plezier, experimenteren, uitdagen tot eigenheid en aandacht voor verschillende technieken staat hierbij centraal. 

Eindejaarsexpositie
Wij zien deze vijftien jaar als een mooi moment om bij stil te staan met een Eindejaarsexpositie in eigen atelier. En wie ‘jarig’ is trakteert. Op alle schilderijen en beelden van ons die te zien zijn tijdens deze expositie wordt alleen dit weekend een eenmalige korting van maar liefst 33% gegeven. Extra aantrekkelijk voor (kunst)liefhebbers om juist dan een kunstwerk voor in eigen huis of bedrijf te kopen.
Het weekend valt precies tussen Kerst en Oud en Nieuw. We nodigen u graag uit om op zaterdag 27 december of zondag 28 december te komen kijken. Beide dagen tussen 13.00 -17.00 uur. 
Atelier|Helderrood is gevestigd op Bedrijvenpark Waanderveld: Waanderweg 142, 7812 HZ Emmen. Vooraf al kunstwerken bekijken? Dat kan op www.helderrood.nl


Lentesneeuw - Ellen Kroeze


ToysBoys - Dick Lubbersen

donderdag 20 november 2014

Fotograaf Gregory Crewdson

Zojuist even 'proefgedraaid': de Close Up documentaire over fotograaf Gregory Crewdson - Het perfecte moment. Een prachtig document over zijn manier van werken en wat hij wil met zijn foto's. 
Deze documentaire gaan we samen met onze cursisten bekijken op donderdagavond 11 december a.s. als afsluiting van het eerste deel van het schilderseizoen.


Lions Broken Circle op bezoek

Gisteravond hebben we de Lions Broken Circle op bezoek gehad in ons atelier. Een geweldige positieve en inspirerende avond. De avond was in twee delen opgesplitst: deel 1 bestond uit een presentatie door Ellen en Dick over het beeldend werk, de cursussen en  workshops, de opdrachten en het andere creatieve en conceptuele werk. Tijdens deel 2 waren alle 21 Lions vrienden zelf actief in een mini workshop Mixed Media. Met heel veel enthousiasme is er gewerkt door iedereen en met trots ging het kleine kunstwerkje mee naar huis aan het eind van de avond.








zondag 16 november 2014

Concept ontwikkeld voor beurs New Emmergy

Atelier|Helderrood heeft recent een nieuw beursconcept ontwikkeld voor de beurs New EMMergy. Deze beurs en conferentie voor en over olie- en gaswinning wordt georganiseerd door Congresbureau Drenthe in opdracht van de gemeente Emmen en de bedrijven uit de regio die internationaal werken in de olie en gas. Volgend jaar op 27 en 28 mei 2015 in de zalen van Hampshire hotel in Emmen.