zaterdag 19 mei 2012

Drift: Kunst in Waterloopbos bij Marknesse. Aanrader!

Opnieuw prachtig project in het Waterloopbos van natuurmonumenten in Marknesse, georganiseerd door Karin vander Molen van Rerun producties. Opnieuw omdat  een paar jaar terug Kielzog in hetzelfde bos georganiseerd werd. Die hebben we bekeken en dat was geweldig: het bos is geweldig en de kusnt was geweldig. Dat wordt dus binnenkort weer richting Marknesse.Tip: moet u ook doen!

Tekst en foto's overgenomen van de Noordoostpolder.nl.

MARKNESSE – Het Waterloopbos van Natuurmonumenten in Marknesse is vanaf vandaag, vrijdag 18 mei het decor voor een spannend hedendaags kunstproject: Drift.
Dertien kunstenaars uit vijf landen hebben zich laten inspireren door de resten en ruïnes van het oude waterloopkundig laboratorium, die het bos zijn mysterieuze eigen gezicht hebben gegeven.
Het bos ligt aan de rand van de polder, waar zee land werd, en industrie weer natuur. Die passie voor verandering is het uitgangspunt voor de kunstenaars van Drift.
De kunstwerken nodigen ons uit om verbanden te leggen tussen het ingrijpen van de mens in de natuur, het verdwijnen van de oude voor een nieuwe wereld en de mogelijkheden die daaruit ontstaan.
De oude havenmodellen van het waterloopkundig Laboratorium herbergen in de komende maanden een verscheidenheid aan kunstwerken. Zo springen de zilveren steenbokken (Blessengers) van Lobke Burgers ons tegemoet in het havenmodel van Thybron en speelt een waterpiano van de Hongaarse kunstenaar Joseph Tasnadi zijn stille deun in De Maasvlakte.
Op de plek van de grote silo in De Haven van Bangkok heeft Arvid Hagen een wolkenobservatorium gebouwd en even verderop spettert een grote golf van geschilde wilgentenen van Toon Elfrink de wandelaar tegemoet.
Middenin het bos is de urker schokker gestrand in de bomen, op de hoogte van de oude Zuiderzee. De installatie van Pat van Boeckel brengt ons even terug in die oude tijd. Langs de witte Havenroute liggen ook de overige acht kunstwerken.
In het Informatiecentrum van Natuurmonumenten is een grote expositie te zien van Ivo Kamphuis, die naast kleurige schilderijen van dieren in vallen, ook nieuwe diersculpturen presenteert, die hij samenstelt uit zijn grote verzameling gevonden botten, schedeltjes en horentjes.
Drift is georganiseerd door Karin van der Molen van Rerun Producties, die eerder ook tekende voor Kielzog in hetzelfde bos. Velen herinneren zich nog de blauwe hoofden die toen tussen het kroos schitterden. Ook dit keer is er weer veel te ontdekken.
Drift blijft tot 1 november in Het Waterloopbos.
Meer informatie over Drift en de deelnemende kunstenaars vindt u op www.kunstbroedplaats.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten