vrijdag 27 juli 2012

Drift in Waterloopbos (NOP) - waanzinnige locatie met mooie kunst

Gisteren eind van de middag richting Vollenhove/Marknesse. Voor de kunst wel te verstaan! Daarvoor moet je in het Waterloopbos zijn, een prachtig jong bos rondom de oude vervallen waterloopkundige proefopstellingen van het Waterloopkundig laboratorium. Wat een verademing. Misschien wel het mooiste bos van Nederland?!
Het is afwisselend qua aanplant en paden en door de oude vervallen sluisjes, dijkjes etc. ontstaat er een sfeer die 'onNederlands' is. Het beste is om er zelf naar toe te gaan en dit te ervaren.
In 2008 hebben Ellen en ik daar 'Kielzog' bekeken. De eerste editie van Art in Nature in het bos aldaar. Geweldig. Vandaar dat we ook nu 'Drift' wilden bezoeken. Zelfde bos, andere nieuwe kunstwerken ... En? Net zo mooi? Beter? Minder? Ach, de natuur en locatie scoort bij ons een dikke tien, de kunst is deze editie misschien iets minder dan tijdens 'Kielzog', maar met meerdere toppers ertussen. Dus ... opnieuw genieten.
Prachtig project georganiseerd door Rerun (Karin en Pat - opnieuw een groot compliment) - kijk voor meer info op Kunstbroedplaats.
Met werk van o.a. Toon Elfrink, Arvid Hagen, Marga Houtman en Thomas Sabourin.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten