dinsdag 8 september 2015

Expositie Dick Lubbersen in Gezondheidscentrum Oosterhesselen

Expositie Dick Lubbersen
Eendagsvliegen | Uit en thuis
Natuurkunstfotografie en Mixed media schilderijen

14 september 2015 – 15 januari 2016

Gezondheidscentrum Oosterhesselen
Edveenseweg 13 | 7861 AM  Oosterhesselen
Open tijdens praktijkuren.


Dick Lubbersen is een veelzijdig beeldend kunstenaar uit Emmen, de beeldende activiteiten richten zich op het maken van schilderijen, objecten/installaties en land-art (natuurkunst).
De inspiratiebronnen voor het beeldend werk van Dick Lubbersen komen vooral uit de dagelijkse omgeving. Dingen die hem bezig houden, de cultuur en historie van zijn omgeving en onderwerpen als (t)huis, het landschap en de verbinding natuur-cultuur. 
Een conceptuele en thematische aanpak is zijn manier van werken. En of het beeld vervolgens een schilderij, een object of installatie, of een landart-project oplevert is minder relevant. Het is zijn verbeelding van een thema of onderwerp.

Tijdens de expositie Eendagsvliegen | Uit en thuis is fotografie te zien van de natuurkunstprojecten die Dick gemaakt heeft in de natuur of het landschap. Deze zogenaamde eendagsvliegen zijn kunstprojecten in de natuur en meestal gemaakt van natuurlijke materialen. De natuur is op dat moment zijn atelier. Deze projecten bestaan slechts korte tijd. Vergankelijkheid is een belangrijk onderdeel van het werk. ‘Ik leen als het ware de natuur voor mijn werk en geef het na gebruik ook weer terug’. Om de projecten langer dan één dag te bewaren maakt Dick hier foto’s van. Een kleine selectie hiervan is tijdens deze expositie te zien.

Naast deze natuurkunstfotografie is er tijdens de expositie een serie Mixed media schilderijen te bekijken. Mixed media is een werkwijze waarbij veel manieren van werken (schilderen, drukken, collage, teksten) door elkaar gebruikt worden, net als meerdere materialen (verf, papier, was, foto’s). Deze werkwijze geeft Dick de mogelijkheden om op bijna grafische wijze en met hier en daar figuratieve elementen schilderijen te maken in het thema ‘Uit en thuis’.  

De serie kleine vierkante schilderijen geven een inkijkje in en een reflectie op het dagelijkse en huiselijke leven van families, gezinnen en relaties. Met ‘het hoe en waarom’ en gewoonten en gebruiken als grootste inspiratiebron.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten