vrijdag 28 september 2012

Fraai boekwerkje 'Dorpsgezichten' kunstroute

De route van Dorpsgezichten is compleet. Zestien kunstwerken in acht karakteristieke Drentse dorpen van de gemeente Coevorden. Een boekje op zakformaat maakt het totaal compleet. Met mooie fotografie, gps-coördinaten per kunstwerklocatie en omschrijvingen van het kunstwerk en het dorp waar het geplaatst is.
De beelden komen voort uit de natuurkunstroutes (in Schoonoord) van de stichting Natuurkunst Drenthe. Een selecte groep kunstenaars is gevraagd het kunstwerk opnieuw te maken of een geheel nieuw werk te creëren. Gebaseerd of geinspireerd door de natuur en de landelijke omgeving van de dorpen. Alle dorpen (Schoonoord, Wezuperbrug, wezup, Zweeloo, Aalden, Meppen, Gees en Oosterhesselen) hebben meegedacht over de locatie. Inmiddels is het voor velen al een vertrouwd gezicht.
Natuurkunst Drenthe is trots op de voltooiing van dit initiatief van Adri de Fluiter. En trots op het bescheiden, maar mooi fris (door Rob Buschman) vormgegeven boekwerkje. Het boekje is te koop bij de TIP kantoren in de gemeente Coevorden voor € 5,-. (ook te koop bij Atelier|Helderrood in Emmen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten