zaterdag 17 februari 2018

Kunstproject gestart samen met leerlingen PRO Emmen

We zijn inmiddels drie weken bezig. Samen met leerlingen en medewerkers van PRO Emmen onderzoeken we de mogelijkheden voor een kunstwerk in staal en één in hout voor de Gemeente Emmen. PRO Emmen heeft deze mooie kunstopdracht binnengehaald.
Op de looproute van de grote parkeerplaatsen bij de bioscoop Kinepolis naar Wildlands is aan de achterzijde van het Gemeentehuis ruimte om twee beelden te plaatsen die met de dierentuin te maken hebben. Dierenbeelden dus. Voor mij als kunstenaar een nieuwe uitdaging. Als uitgangspunt voor deze opdracht gebruik ik 'gelaagdheid'. Hoe kan ik dieren in laagjes 'knippen of snijden' en hoe maak ik daar weer een open geheel van. Jaren terug heb ik op deze manier grote stalen bollen gemaakt 'De wereld draait door'. Je kunt er doorheen kijken maar ook duidelijk een bol in zien.


Met de leerlingen probeer ik allerlei manieren van laagjes uit. Tijdens de 'Kick-off'' hebben we met z'n allen de route gelopen vanaf de parkeerplaats en vervolgens Wildlands bezocht. Met camera's en de mobile telefoon zijn er heel veel foto's gemaakt. Een week later is er driftig geknipt en geplakt met de dieren die ze hebben vastgelegd. 
Komende weken proberen we weer andere laagjes technieken uit! Na deze ontdekkingsweken gaan we aan de slag met de gekozen ontwerpen in de prachtige werkplaatsen van PRO Emmen. Samen met de vakdocenten en leerlingen worden dan de beelden gemaakt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten